Tema primei luni a lui 2017 dar și a noului semestru în Acorns Nursery au fost Jucăriile. Copiii au adus la grădiniță noile jucării primite de Crăciun și au împărtășit cu colegii bucuria de a se juca cu ele.

Baby Acorns au cântat Miss Polly și Teddy Bear Turn Around, au învățat semnele pentru aceste jucării, au experimentat texturi fine și s-au jucat aruncând jucăriile în aer și cooperând pentru a le prinde în căderea lor. În cadrul activităților creative, au pictat, au decorat ursuleți amestecând vopsea albă și maro  și au făcut din plastilină urechile și nasul ursuleților. Distracția a continuat în timpul jocurilor cu spaghetti fierte și colorate cu care au desenat forma unei păpuși.

baby acorns

Shiny Stars au început noul semestru prin a se prezenta unul celuilalt, ajutându-i pe noii colegi să se familiarizeze cu grădinița. Ei au exersat numele copiilor, așezându-se într-un cerc și aruncând unul către celălalt o minge moale în timp ce îi rosteau numele . Ei au învățat diferența dintre diferite tipuri de jucării, dintre cele moi și cele tari. Copiii s-au jucat cu diferite mărimi de ursuleți de jucărie, introducându-i într-o cutie despre care au pretins că este o vizuină. În timpul activităților creative, Shiny Stars au pictat obiectele lor preferate și apoi au spălat cu apă caldă și săpun păpuși și jucării de plastic, o bună ocazie să învețe părțile corpului.

shiny stars

Rainbows au început semestrul discutând despre nenumăratele tipuri de jucării și jocuri pe care le avem în grădiniță, unde sunt păstrate și cum ar trebui să fie îngrijite de către copii. După ce au citit cartea The Best Loved Bear, copiii au discutat despre jucăriilor lor preferate, de ce le place, ce tip de jucărie este aceea și dacă avea un nume. Ei au completat o foaie de hârtie cu jucăriile dintr-o cutie iar în Jolly Phonics au exersat sunetul literelor pe care le-au învățat și prima literă a numelui fiecărei persoane cu un cântecel.  La matematică, Rainbows au comparat și ordonat mărimi: mare mijlociu, mic cu ajutorul ursuleților de jucărie. La activitățile creative, copiii au pictat activitățile pe care le-au făcut în weekend, au creat un ursuleț într-un șablon pe care l-au umplut cu decupaje din reviste și au desenat și decupat litere.

rainbows

Early Explorers au discutat despre aventurile pe care și le doresc în noul an dar și despre lucruri pe care și-ar dori să le facă mai bine anului acesta: să deseneze, să citească, să fie mai buni cu ceilalți etc). Fiecare copil și-a scris dorința pe o bucată de hârtie și a expus-o. Au privit fotografii ale diferitelor tipuri de jucării și au discutat despre cum se numesc ele, cum sunt folosite, din ce materiale sunt realizate. De asemenea, copiii au învățat să distingă între jucării vechi de pe vremea părinților lor, sau noi și chiar au citit o carte despre cum s-au schimbat jucăriile în ultimii 50 de ani și au dezbătut pe subiectul schimbării lucrurilor în timp.
La matematică, au creat linii de numere de la 10 la 20 și apoi 30, punând numerele în ordinea corectă și aflând despre valoarea cifrelor.
În timpul activităților creative, copiii au desenat baloane pentru dorințele din noul an, și-au desenat jucăria preferată și au creat un pinguin colorat.

early explorers