WELCOME TO ACORNS

Când încep să vorbesc sau să scriu despre Acorns, primul cuvânt care îmi vine în minte este PASIUNE! Acorns este o grădiniță creată în primul rând din PASIUNE, PASIUNE pentru copii, PASIUNE pentru o educație adaptată fiecărui copil în parte, PASIUNE pentru cele mai bune strategii în lucrul cu cei mici, PASIUNE pentru cea mai bună echipă!

Deschisă în 2004, cu 2 copii, ACORNS Nursery și-a propus, încă de la înființare, să fie mai mult decât o grădiniță. Și-a propus să fie un model, să aibă impact în educație și în comunitate, să influențeze în bine viețile copiilor înscriși aici, pe ale părinților și pe ale membrilor echipei sale. PASIUNEA a stat la baza acestei hotărâri. Și cum pasiunea nu e suficientă, a fost nevoie de multă muncă, multă învățare, multă energie și multă hotărâre.

12 ani de activitate vorbesc despre toate aceste ingrediente, despre generații formate de Acorns, despre destine schimbate, despre trecut și despre viitor, despre PASIUNE.

În momente cu provocări multiple, e nevoie de puțină liniște și puțină perspectivă, e nevoie să înțelegi ce anume te-a pornit pe acest drum, ce anume îți dorești să creezi și de ce. Iar apoi cu tot atât de multă PASIUNE continui.

Și când pornești cu PASIUNE, descoperi TALENTELE copiilor pe care îi ai în grijă și pe ale echipei tale, le apreciezi și le hrănești, le urmărești cum se împlinesc și ce pot oferi celor din jur. Fiecare om, fie că este mic sau mare are “atuurile” sale, talentele ce îl diferențiază de ceilalti. Încă de la nașterea copilului, rolul nostru de educatori, fie că vorbim aici de părinți sau cadre didactice, este să descoperim aceste talente și să le sprijinim dezvoltarea, împlinirea lor. De cele mai multe ori, tentația ne îndeamnă către inhibarea acestor talente, către înăbușirea lor, întrucât recunoașterea individului și a ceea ce îl diferă de ceilalți, transformă procesul educațional, și nu doar pe acesta, într-o provocare.

În Acorns ne-am propus să recunoaștem încă de la prima grupă de vârstă (1-3 ani) care sunt TALENTELE fiecarui copil, ce îl diferențiază, ce îl face UNIC și cum putem adapta procesul educațional în sprijinul acestor talente. Rolul educației este de a se plia pe fiecare copil și de a crea instrumente în sprijinul fiecăruia și nu de a avea un instrument de masă pe care mai apoi să se plieze grupul de copii.

Iar dacă la această imagine adaugi TALENTELE fiecărui membru de echipă, modul UNIC în care fiecare contribuie la reușita proiectului numit ACORNS, descoperi culoarea și energia acestui proiect!

În ACORNS dragostea pentru copii este prima cerință pentru a putea colabora, apoi este PASIUNEA, pasiune pentru a învăța ceva nou, pentru lucrul în echipă, pentru ieșirea din tipare, pentru provocări profesionale. Iar atunci când dragostea pentru copii și pasiunea se îmbină cu talentul, cu modul unic în care tu, ca membru de echipă poți contribui, obținem rețeta perfectă, o modalitate de lucru UNICĂ, în beneficiul fiecărui adult și al fiecărui copil ce parcurge experiența ACORNS.

Bineînțeles că nu e ușor, că e nevoie de răbdare, înțelegere, strategii variate, încercări multiple, până să ajungi să descoperi cum pot funcționa împreună TALENTELE oamenilor din echipa ta, cum se pot influența și se pot sprijini reciproc, cum se pot dezvolta fără a se afecta în mod defavorabil unele pe altele. Iar atunci când simți că devine dificil, adaugi mai multă PASIUNE în ceea ce faci, PASIUNE pentru reușită, PASIUNE pentru educație și succesul este garantat.

Cred că de fapt aceasta este rețeta pentru orice proiect de succes: PASIUNE și TALENT; PASIUNE ca motor a ceea ce pune lucrurile în mișcare și TALENT recunoscut și sprijinit, în rolul de ingredient principal al activității. Iar în situația de față, rețeta pentru educație și copii se numește în viziunea noastră ACORNS!

Vă invit să ne fiți alături sau dacă nu puteți, să ne urmăriți, pentru a descoperi unde anume PASIUNEA și TALENTUL fiecărui membru de echipă, fiecărui părinte, fiecărui copil vor duce ACORNS și educația în următorii 12 ani!

Mulțumesc!

signature-vs

VALENTINA SECARĂ

GENERAL MANAGER