BINE AI VENIT LA ACORNS

Când încep să vorbesc sau să scriu despre Acorns, primul cuvânt care îmi vine în minte este PASIUNE! Acorns este o grădiniță creată în primul rând din PASIUNE, PASIUNE pentru copii, PASIUNE pentru o educație adaptată fiecărui copil în parte, PASIUNE pentru cele mai bune strategii în lucrul cu cei mici, PASIUNE pentru cea mai bună echipă!

Deschisă în 2004, cu 2 copii, ACORNS Nursery și-a propus, încă de la înființare, să fie mai mult decât o grădiniță. Și-a propus să fie un model, să aibă impact în educație și în comunitate, să influențeze în bine viețile copiilor înscriși aici, pe ale părinților și pe ale membrilor echipei sale. PASIUNEA a stat la baza acestei hotărâri. Și cum pasiunea nu e suficientă, a fost nevoie de multă muncă, multă învățare, multă energie și multă hotărâre.

15 ani de activitate vorbesc despre toate aceste ingrediente, despre generații formate de Acorns, despre destine schimbate, despre trecut și despre viitor, despre PASIUNE, IUBIRE, UNICITATE, EXCELENȚĂ, IMPLICARE, RECUNOȘTINȚĂ, PROFESIONALISM, GENEROZITATE, AUTENTICITATE, valori pe care le promovăm și care stau în centrul activității noastre.

Și când pornești cu PASIUNE, descoperi TALENTELE copiilor pe care îi ai în grijă și pe ale echipei tale, le apreciezi și le hrănești, le urmărești cum se împlinesc și ce pot oferi celor din jur, cum se pot dezvolta contribuitorii de mâine în cetățenii lumii! În mod tradițional, prima reacție este de a inhiba aceste talente, de a le înăbuși deoarece recunoașterea individului și ceea ce îl diferențiază face procesul educațional mai provocator. Cu toate acestea, cred că scopul educației este să se adapteze la fiecare copil și să creeze strategii și metode de susținere bazate pe individualitate, mai degrabă decât pe o metodă de masă, care se impune unui întreg grup de copii.

Fiecare om, fie că este mic sau mare, are “atuurile” sale, talentele ce îl diferențiază de ceilalți. Încă de la nașterea copilului, rolul nostru de educatori, fie că vorbim aici de părinți sau cadre didactice, este să descoperim aceste talente și să le sprijinim dezvoltarea, împlinirea lor. De cele mai multe ori, tentația ne îndeamnă către inhibarea acestor talente, către înăbușirea lor, întrucât recunoașterea individului și a ceea ce îl diferențiază de ceilalți transformă procesul educațional, și nu doar pe acesta, într-o provocare.

În Acorns, ne-am propus să recunoaștem încă de la prima grupă de vârstă (1-3 ani) care sunt TALENTELE fiecărui copil, ce îl diferențiază, ce îl face UNIC și cum putem adapta procesul educațional în sprijinul acestor talente. Rolul educației este de a se plia pe fiecare copil și de a crea instrumente în sprijinul fiecăruia și nu de a avea un instrument de masă pe care mai apoi să se plieze grupul de copii.

Iar dacă la această imagine adaugi TALENTELE fiecărui membru din echipă, modul UNIC în care fiecare contribuie la reușita proiectului numit ACORNS, descoperi culoarea și energia acestui proiect!

În ACORNS, dragostea pentru copii este prima cerință pentru a putea colabora, apoi este PASIUNEA, pasiune pentru a învăța ceva nou, pentru lucrul în echipă, pentru ieșirea din tipare, pentru provocări profesionale. Iar atunci când dragostea pentru copii și pasiunea se îmbină cu talentul, cu modul unic în care tu, ca membru de echipă poți contribui, obținem rețeta perfectă, o modalitate de lucru UNICĂ, în beneficiul fiecărui adult și al fiecărui copil ce parcurge experiența ACORNS.

Bineînțeles că nu e ușor, că e nevoie de răbdare, înțelegere, strategii variate, încercări multiple, până să ajungi să descoperi cum pot funcționa împreună TALENTELE oamenilor din echipa ta, cum se pot influența și se pot sprijini reciproc, cum se pot dezvolta fără a se afecta în mod defavorabil unele pe altele. Iar atunci când simți că devine dificil, adaugi mai multă PASIUNE în ceea ce faci, PASIUNE pentru reușită, PASIUNE pentru educație și succesul este garantat.

Cred că, de fapt, aceasta este rețeta pentru orice proiect de succes: PASIUNE și TALENT; PASIUNE ca motor a ceea ce pune lucrurile în mișcare și TALENT recunoscut și sprijinit, în rolul de ingredient principal al activității. Iar în situația de față, rețeta pentru educație și copii se numește în viziunea noastră ACORNS!

Vă invit să ne fiți alături sau, dacă nu puteți, să ne urmăriți pentru a descoperi unde anume PASIUNEA și TALENTUL fiecărui membru din echipă, fiecărui părinte, fiecărui copil vor duce ACORNS și educația în următorii alți 15 ani!

Mulțumesc!

signature-vs

VALENTINA SECARĂ

GENERAL MANAGER