Educație mai bună, valori mai puternice

Procesul de învățare trebuie să fie definit prin echilibrul dintre individual și social – dintre învățare și joc.

Joaca este vitală pentru copii: îi ajută să descopere lumea, să se integreze social și să se dezvolte emoțional. Atunci când jocul are loc într-un mediu sigur, sub atenta supraveghere a educatorilor cu experiență, atunci procesul de învățare devine o sursă de descoperiri noi și de bucurie.

La creșa Acorns scopul nostru este să le oferim copiilor o atmosferă de siguranță în care pot explora liberi, singuri, fără a fi influențați – numai așa ei își vor dezvolta încrederea în sine, atât de necesară în viață.

Oferim un plan de învățământ bazat pe joc prin care sunt îndeplinite toate cerințele etapei primilor ani, Early Years Foundation Stage. Curricula de la grădinița cu program în limba engleză Acorns este bazată pe îndeplinirea cerințelor primei etape de dezvoltare din viața copilului: Early Years Foundation Stage – standardul în educația, îngrijirea și dezvoltarea copilului între 0 și 5 ani în Anglia și Țara Galilor. Învățarea are loc în mod interactiv și este completată de activități extracuriculare (cluburi, excursii, evenimente pentru copii și părinți).

Early Years Foundation Stage pornește de la ideea că fiecare copil este unic. Drept consecință, la grădinița Acorns procesul de educație se bazează pe interacționarea pozitivă dintre adult și copil într-un mediu creat special pentru a stimula învățarea.

  • Dezvoltare personală, socială și emoțională: a controlului emoțional și comportamental și al sentimentului de autocunoaștere
  • Comunicare și Limbaj: ascultare, atenție, înțelegere și exprimare
  • Dezvoltare fizică: cu ajutorul echipamentelor sportive, al cursurilor despre sănătate și îngrijire personală
  • Alfabetizare: stimularea dragostei pentru citit cu ajutorul poeziilor, povestirilor și cântecelor în cadrul orelor de lectură și scris
  • Dezvoltare matematică: forme și percepția spațiului, numărat, calculat
  • Descoperirea lumii: oameni, tradiții, simț de comunitate
  • Expresie artistică: desen, explorarea materialelor, stimularea imaginației

Pe parcursul întregii zile, educatorii de la grădinița Acorns sunt permanent implicați în interacțiunile copiilor fie generate spontan de cei mici sau organizate de către un adult.