Shiny Stars

Copiii cu vârsta de 3-4 ani sunt plini de energie și entuziasm, dornici să exploreze, să construiscă, să picteze, să creeze și să investigheze fiecare parte din mediul din jur!

Cu toate acestea, dezvoltarea lor socială și emoțională rămâne o parte foarte importantă a personalității lor și au nevoie de mult sprijin din partea adulților.

Atât pentru a-i încuraja, cât și pentru a-i lăuda și răsplăti pentru eforturile lor, dar și pentru a le reaminti, atunci când este necesar, despre modul în care se pot proteja singuri și să-i ajute să înțeleagă impactul comportamentului lor asupra celor din jur.

Cu aceste lucruri în minte, copiii din Shiny Stars beneficiază de:

 • Un program de jumătate de zi sau o zi întreagă care stimulează activitatea copiiilor, special creat să îndeplinească nevoile specifice vârstei între 3 și 4 ani.
 • Educatorii Shiny Stars sunt instruiți de către directoarea noastră de origine britanică cu cele mai adaptate strategii de relaționare cu acest segment de vârstă.
 • Un raport de 1 profesor la 6 copii susține un nivel ridicat de implicare pe tot parcursul zilei.
 • Un mediu dedicat vorbirii limbii engleze, cu un înalt grad de pregătire pentru a oferi copiilor șansa de a-și exprima ideile și nevoile în Engleză, fără frustrare.
 • Activitățile sunt împărțite și planificate oferind posibilitatea de a dezvolta „copilul ca întreg”: fizic, intelectual, emoțional și social.
 • Stimularea explorării mediului din jurul lor și disponibilitatea permanentă a jucăriilor și jocurilor care îi pot ajuta pe copii să își dezvolte personalitatea unică.

Rainbows

În Anglia și Țara Galilor, copiii încep școala în jurul vârstei de 5 ani, primul an fiind o combinație de an pre-școlar și tipul de învățare de școală primară. Grupa Rainbows a fost creată pentru a reflecta acest lucru și, împreună cu Early Explorers (între 5 și 6 ani), face parte din departamentul nostru School Years. Copiii cu vârsta cuprinsă între 4-5 ani sunt din ce în ce mai independenți și încrezători în abilitățile lor; ei pot gestiona o serie de activități de zi cu zi, doar cu un minim ajutor, fiind mândri de realizările lor pe cont prorpriu. Ei devin încântați de descoperirile lor, dornici să împărtășească momente de „EUREKA” cu ceilalți. Sunt capabili să se concentreze mai mult timp cu privire la activitățile lor și deprind tot mai mult control asupra corpului lor, dar încă au nevoie de stimularea mișcării și de manifestare a înțelegerii lor și a ideilor într-o varietate de moduri. Copiii din Rainbows beneficiază de:

 • Un program „de zi”, de la 8:00-16:00, structurat pentru a include atât jocuri cât și o introducere în învățarea formală.
 • Educatorii Rainbows sunt instruiți de către directoarea noastră de origine britanică cu cele mai adaptate strategii de relaționare cu vârsta 4-5 ani.
 • Un raport de 1 profesor la fiecare 8 copii susține un nivel ridicat de implicare pe tot parcursul zilei.
 • Un mediu dedicat vorbirii limbii engleze, precum și o introducere în sistemele de alfabetizare și de matematici, folosind metode din școlile din Marea Britanie.
 • Activitățile care se concentrează pe dezvoltarea socială și emoțională, știință și creativitate, au loc pe tot parcursul săptămânii.
 • Tehnologia este frecvent utilizată pentru a îmbunătăți învățarea copiilor.
 • Libertate absolută în explorarea mediului din jurul lor astfel încăt să facă singuri alegeri și să ia singuri decizii.

Early Explorers

Early Explorers reprezintă al doilea an al departamentului „School Years”. Bazându-se pe ceea ce au învățat în Rainbows, Early Explorers urmează Anul 1 din Curriculumul Național, iar nevoile copiilor sunt pe primul loc și combină jocul cu învățarea formală. Copiii între 5 și 6 ani sunt independenți în urmarea unei rutine zilnice și sunt în măsură să aibă grijă de o mare parte din nevoile lor, cu un minim de ajutor. Ei sunt capabili să se joace și să lucreze colaborând, căpătând o înțelegere tot mai mare față de nevoile celorlalți și cum să decidă singuri. Se pot concentra pe activități care îi interesează și sunt capabili să-și exprime ideile în imagini, prin intermediul limbajului verbal sau în moduri creative, cum ar fi o construcție, pictură sau dans. Copiii din Early Explorers beneficiază de:

 • Un program unic „de zi”, de la 8:00-16:00, structurat pentru a include atât jocul, cât și activități de învățare formală.
 • Profesorii Early Explorers sunt instruiți de către directoarea noastră de origine britanică, cu cele mai adaptate strategii de relaționare cu vârsta 5-6.
 • Un raport de 1 profesor la fiecare 9 copii susține un nivel ridicat de implicare pe tot parcursul zilei.
 • Un mediu vorbitor de limbă engleză, precum și de alfabetizare, zi de zi, precum și activități de matematică, folosind metode din școlile din Marea Britanie.
 • Activitățile care se concentrează pe dezvoltarea socială și emoțională, știință și creativitate, vor avea loc pe tot parcursul săptămânii.
 • Tehnologia este frecvent utilizată pentru a îmbunătăți învățarea copiilor.
 • Încurajare de a descoperi mediul lor, de a lucra în echipă, de a se juca în grupuri mici și de a face schimb de idei.