De 15 ani, mai buni,
zi de zi

De 15 ani, grădinița Acorns lucrează activ pentru a îmbunătăți cultura parentală și cultura educațională a copiilor între 1 și 7 ani.
Cea mai importantă perioadă a vieții are nevoie de cele mai atente metode de educație și sprijin. Scopul acestui proces este de a permite dezvoltarea unei personalități individuale și a unui individ pregătit să se integreze în lume.

De-a lungul celor 15 ani, nu doar copiii noștri au crescut. Grădinița Acorns a devenit zi de zi mai bună, iar astăzi ne mândrim cu una dintre cele mai performante grădinițe britanice particulare din București.

În continuare puteți descoperi povestea grădiniței Acorns.

Acorns și-a început existența în 2004, cu 2 copii, 4 educatori și 2 membri ai echipei administrative. Ce și-a propus: o alternativă la educația existentă în acel moment în România, o alternativă exclusiv în limba engleză, pe curriculă britanică, având în centrul activității sale copilul și nevoile lui.

Cu pași firavi, în octombrie 2004, a venit al treilea copil și, încet, încet, a crescut numărul copiilor înscriși în Acorns și al părinților care au crezut în viziunea Acorns.

În 2006 Acorns (ajungând la 41 de copii) deschide prima creșă particulară din România, Baby Acorns, și pornește proiectul 0 2 3 Early Education de promovare a educației timpurii în România. Baby Acorns oferă servicii de îngrijire și educație copiilor cu vârsta 0-3 ani, având la bază curricula britanică, cu un procentaj de 1 educator la 4 copii, unic în România, la acel moment.

În 2011 Acorns (cu 105 copii) deschide Acorns Training Centre. Misiunea Centrului de Training Acorns (Acorns Training Centre) este aceea de a oferi informație și suport tuturor celor implicați în dezvoltarea și educarea bebelușului și copilului preșcolar (0-7 ani), fie că sunt părinți, educatori, asistente medicale, îngrijitoare sau bone.

Centrul de Training Acorns susține prin scopurile sale, activitatea și oamenii implicați în acest proiect:

  • Promovarea bunei practici în lucrul alături de copii
  • Promovarea celor mai recente descoperiri în acest domeniu de activitate
  • Includerea în proiect a tuturor persoanelor, indiferent de vârstă, rasă sau religie, dizabilități, în măsura în care doresc și pot participa și susține activitatea desfașurată în cadrul Centrului de Training

În 2012, Acorns număra 110 copii, 2 sedii pentru grădiniță și un centru de training. Echipa sa cuprindea un număr de 32 de membri, dedicați sprijinirii educației din România.

În 2013, Acorns se repoziționează pe piață, se mută într-o clădire nouă, unind toate grupele, atât cele din Baby Acorns cât și cele din Acorns, iar Acorns Training Centre devine FIRST7 Parents & Educators Coaching – First7 – centru înființat cu scopul de a continua formarea şi informarea tuturor celor care sunt implicaţi în creşterea şi dezvoltarea copiilor. Noul nume vorbește despre cea mai importană perioadă din viața noastră, în care au loc cele mai importante descoperiri – primii 7 ani de viață.