„Joaca” este o treabă foarte serioasă

A crește mai bine înseamnă și a te juca mai inteligent.

Un mediu conceput inteligent stimulează creativitatea, curiozitatea, exprimarea și personalitatea unică a copilului. De aceea, pentru noi, joaca implică cel mai înalt grad de responsabilitate din partea educatorilor și a întregii echipe de la grădinița Acorns.

Este cunoscut faptul că învățarea este un proces individual dar și social, prin intermediul jocului. Pentru copii, joaca este vitală: îi ajută să cunoască lumea, dar și să se integreze social și să se formeze emoțional.

Prin intermediul jocului copiii învață și își identifică ritmul interior. Se pot distra încrezători cu adulții care își exprimă înțelegerea, sprijinul și grija față de ei. Când jocul are loc într-un mediu sigur, supravegheat de educatori cu experiență, învățarea devine o sursă de explorare, de cercetare și de bucurie.

Scopul Acorns este să le oferim copiilor tocmai acest mediu sigur în care pot explora liberi, singuri, fără a fi împinși de la spate, pentru a le oferi încrederea în sine de care vor avea nevoie în viață.

Oferim un plan de învățământ bazat pe joc prin care sunt îndeplinite toate cerințele etapei primilor ani, Early Years Foundation Stage. Prin stimularea curiozității și a dorinței de explorare, copii descoperă că învățarea se poate face interactiv și plăcut.

Planul de învățământ Early Years Foundation Stage reprezintă standardul educației, dezvoltării și îngrijirii copilului, între 0 și 5 ani, în Anglia și Țara Galilor.

Această metodă reprezintă fundamentul și principiile educației și dezvoltării din grădinița Acorns. De asemenea, adăugăm activități extracurriculare pentru a completa și diversifica cât mai mult procesul de educație.

Early Years Foundation Stage ia în calcul toate aspectele învățării și dezvoltării copilului, pornind de la ideea că fiecare copil este unic. Procesul intelectual se dezvoltă dacă cel mic interacționează pozitiv cu adulții și cu un micromediu creat special pentru un proces educațional complet.

EYFS urmărește următoarele subiecte:

  • Dezvoltarea încrederii în sine, a controlului emoțional și comportamental și al sentimentului de autocunoaștere
  • Comunicare și Limbaj: ascultare și atenție, înțelegere, vorbire
  • Dezvoltare fizică: Dezvoltarea fizică cu ajutorul echipamentelor sportive, al cursurilor despre sănătate și îngrijire personală
  • Alfabetizare: dragostea de carte, rime, povestiri și cântece, lectură și scriere
  • Dezvoltare matematică: forme și percepția spațiului, numărat, calculat
  • Înțelegerea lumii: oameni, tradiții, comunitate, lume, tehnologie
  • Expresivitate artistică și desen: desen, explorarea materialelor, stimularea imaginației

Metoda EYFS este livrată într-un sistem complet integrat: activități sezoriale, constructive, lumea fictivă, pictura și desenul, utilizarea tehnologiei, poveștile, cântecele.

Pe parcursul zilei, educatorii sunt permanent implicați în acțiunile și interacțiunile copiilor, fie generate spontan de către un copil, fie organizate de către un adult.