Pentru tine e un stres în plus, dar pentru copilul tău e o bucurie foarte mare. Așa că pune în balanță: fericirea lui, o decizie ce implică responsabilități, atenție sporită, dar și o dezvoltare armonioasă a psihicului celui mic.

Fericirea lui este o bucurie imensă pentru tine însă fiecare decizie legată de micuțul tău trebuie să fie cântărită cu mare atenție.
Crezi că apariția unui pufos necuvântător în casa va fi o amenințare atât pentru sănătatea, cât și pentru dezvoltarea psiho-emoțională a copilului?
1. Conform studiilor, copiii care cresc cu un animal în casă prezintă mai puține riscuri de a dezvolta alergii și infecții, în general respiratorii.
2. Copiii care se joacă și fac zilnic mișcare alături de un animal de companie prezintă un risc mai scăzut de apariție a obezității și tensiunii arteriale.
Știm cu toții că starea generală de sănătate este îmbunătățită de activitățile sportive regulate, iar un animal care îl antrenează pe copilul nostru la reprize de joacă și alergare în parc, sau chiar la mers, contribuie la scăderea riscului apariției tensiunii arteriale, a obezității și păstrează tonusul micuțului.
3. Aceleași studii spun că un animal de companie reduce stresul, stările anxioase sau singurătatea micuților.