WELCOME TO ACORNS

Sunt head teacher la Acorns de 8 ani și sunt mândră de asta.

Avem într-adevăr un mediu unic, în care copiii, părinții, staff-ul și vizitatorii se simt bineveniți și apreciați.

De la panouri, la colțuri atent construite ce abia așteaptă să fie descoperite de cei mici, de la grădina noastră ademenitoare la activități interactive și implicarea totală a educatorilor în procesul de învățare al copiilor – totul se concentrează pe îndeplinirea tuturor nevoilor copiilor din creșa noastră.

Vizitatorii britanici de la Acorns mereu remarcă mediul de la noi și cum el ”seamănă cu o creșă de acasă”, iar noi suntem mândri de feedback-ul obținut atât de la școlile naționale, cât și cele internaționale care primesc copii de la Acorns.

Invitații noștri Story Teller sunt impresionați întodeauna de nivelul lingvistic al copiilor și de abilitățile lor de a purta o conversație cu oameni noi, de a-și exprima încrezător ideile și opiniile. Și totuși, Acorns înseamnă mai mult decât o grădiniță cu program British.

Unul dintre punctele noastre forte se află în angajamentul pe care ni-l asumăm în recunoașterea calităților unice ale fiecărui copil și membru al echipei și de a încuraja fiecare individ în descoperirea întregului său potențial.

Datorită proporției excelente de educatori la copii, Acorns poate oferi suportul și stimularea necesară fiecărui individ – ajutând acolo unde este nevoie dar oferind și provocări fezabile pentru un progres continuu. Dovezile dezvoltării fiecărui copil sunt înregistrate în profilul unic Acorns care poate fi vizualizat de părinți la intervale regulate pe parcursul anului școlar.

Educatorii din Acorns sunt atenți la copilul ca ”întreg” și se asigură că nevoile lui emoționale, sociale, fizice și creative sunt îndeplinite, nu doar cele intelectuale.

O echipă profesionistă de educatori este una bine pregătită, care comunică bine, care împărtășește aceleași țeluri și oferă suportul necesar – iar acesta este scopul staff-ului nostru. Avem o echipă tânără și entuziastă, majoritatea dintre ei dezvoltându-și parcursul profesional alături de Acorns pe o perioadă de mai mulți ani. Noi îi susținem și îi provocăm să devină mai creativi, să vină cu inițiative noi și să gândească ”în afara cutiei”!

Niciun copil nu ar fi cine este astăzi fără părinții lui – și noi punem o valoare foarte mare pe rolul acestora în educația copilului și țintim să avem o relație profesională deschisă și onestă, bazată pe încredere și respect reciproce.

Buletine informaționale săptămânale, rapoarte lunare și întâlnirile legate de evaluarea copilului sunt exemple ale modurilor în care părinții sunt informați de dezvoltarea copilului lor.

Părinții sunt încurajați să se implice activ în comunitatea Acorns, fie că este vorba de evenimentele dedicate lor, de ateliere organizate de First 7 sau de susținerea proiectelor noastre de strângere de fonduri.

De asemenea, implicăm comunitatea în procesul educațional al copiilor pentru a-i ajuta să devină capabili de a contribui pozitiv în lumea în care se găsesc.
În fiecare săptămână organizăm zile speciale în cadrul cărora învățăm despre diverse festivaluri și sărbători din întreaga lume, diferite comunități și probleme de mediu pentru a lărgi orizonturile copiilor și abilitatea lor de a relaționa cu alți oameni.

Excursiile la obiectivele turistice locale le permit să exploreze în siguranță un mediu nou, să capete încredere în forțele proprii și să își îmbogățească cunoștințele generale pe măsură ce creează conexiuni între ce au învățat în grădiniță și lumea reală.

”Factorul Acorns” unic este o combinație a mai multor calități și experiențe câștigate de-a lungul anilor și care au format grădinița de astăzi.

Grădinița noastră crește în permanență, ceea ce o face un loc plin de provocări și emoții – o comunitate unică care recunoaște contribuția fiecărui copil, părinte și membru al echipei.

Dacă doriți să vizitați grădinița, vă rog, nu ezitați să ne contactați!

Fiona Duțu


FIONA DUȚU

HEAD TEACHER