Încă de la înființarea sa în 2006, Fundația ACORNS și-a propus să aibă un impact în comunitate, să susțină, să creeze proiecte ce au în centrul atenției copilul și nevoile sale.

Fundația Acorns a implicat părinții și copiii din gradiniță în proiectele alese pentru a fi susținute, a promovat nevoia existenței unei comunități active, implicate care să servească drept model copiilor și viitorului lor.

Te așteptăm alături de noi să te implici și să schimbi în bine viața unui copil care nu are șansa de a veni la Acorns, dar are șansa ca tu și copilul tău să vegheați asupra sa!

0 2 3 Early Education

Proiect inițiat de Fundația Acorns

0 2 3 Early Education este un proiect inițiat de Fundația Acorns în 2008, prin intermediul căruia am droit să sprijinim promovarea și dezvoltarea educației timpurii în România. În cadrul proiectului 0 2 3 Early Education am realizat 4 ediții ale calendarului Baby Acorns de promovare a nevoii de educație de bună calitate pentru copiii cu vârsta 0-3 ani, protagonisti fiind copiii din grădiniță. Beneficiarii acestui calendar au aflat ce tip de activități le sunt benefice copiilor sub 3 ani, ce dezvoltă, cum pot fi realizate, cunoscând în același timp și organizații care susțin educația timpurie în România.

Pe lângă tipărirea și distribuția acestui calendar am realizat un proiect pilot de dotare a unei creșe de stat din București cu mobilier de bună calitate, jocuri și jucării pentru cei mici, realizarea de training cu personalul acestei creșe. Ulterior, alte 6 creșe din București au primit donații sub formă de centre de lectură (mobilier și cărți), jucării, măsuțe și scăunele.

Sesiunile de training pentru personalul din creșele de stat au evoluat mai târziu în ceea ce s-a numit “Conferința de Educație Timpurie”, un eveniment ce a avut deja 3 ediții în București. La Conferința de Educație Timpurie traineri din mai multe țări au oferit informație, strategii, exemple de bună practică participanților, Fundația Acorns oferind posibilitatea unui număr între 80 și 100 de educatori din sistemul de stat de a participa gratuit la aceste sesiuni.

În 2012 inițiativele Fundației Acorns au fost preluate de Acorns Training Centre care mai apoi s-a rebranduit în First 7, Parents and Educators Coaching. Proiectul 0 2 3 Early Education continuă și în prezent sub umbrela First 7.

Susținerea copiilor cu probleme cardiace

Încă din 2009, prin intermediul unui eveniment numit WORLD HEART DAY am sprijinit nevoile copiilor cu probleme cardiace, prin intermediul unui parteneriat cu Asociația Inima Copilului și Spitalul Marie Curie. În fiecare an, cu ocazia WORLD HEART DAY copiii din Acorns donează banii de dulciuri și jucării din acea săptămână pentru copiii internați la Spitalul Marie Curie, secția de cardiochirurgie pediatrică.

În 2009 copiii din gradiniță au mers să vadă unde anume va fi deschisă prima secție de cardiochirurgie pediatrică din București și au avut onoarea de a-l cunoaște pe domnul doctor Cătălin Cristiveanu.

De atunci păstrăm legătura, susținem cauza acestor copii prin donații anuale și invităm părinții și colaboratorii Acorns să facă la fel. La Acorns noi credem că un copil are nevoie să fie sănătos, înainte de a fi educat!

Susținerea copiilor cu deficient de auz și de vedere

În 2008 am inițiat o colaborare cu organizația Light into Europe, organizație care susține cauza copiilor cu deficient de auz și de vedere. Încă de atunci prin intermediul unor evenimente din ACORNS, Bonfire Night, Aniversarea Lansării Oficiale a Limbajului Semnelor în Marea Britanie, de Shades Day dorim să sporim gradul de conștientizare a copiilor și familiilor din Acorns referitor la existența acestor copii cu nevoi speciale și a modului în care ei pot fi sustinuți în comunitate.

Întâlniri cu reprezentanții Light into Europe, Stan Platt și Camelia Platt, vizite ale adulților cu deficiențe de văz sau auz, vizite ale cățeilor ce aparțin Light into Europe și sunt pregătiți pentru a însoți persoane cu deficient de văz, învățarea limbajului semnelor de către copiii din Acorns, strângeri de fonduri sunt modalități prin care noi am ales să ne implicăm și să sprijinim existența copiilor cu deficient de văz și auz în comunitate.

Este important pentru copiii din Acorns să știe despre existența acestor copii și adulți, să cunoască modalități prin care pot relaționa cu ei și acțiuni prin care îi pot sprijini în comunitate.

Strângere de fonduri pentru copiii soldaților decedați pe front

În fiecare an, în luna noiembrie, pe parcursul unei săptămâni copiii din Acorns poartă o floare de mac și oferă o donație în bani.

Dacă în Marea Britanie gestul este făcut pentru veterani și familiile acestora, în ACORNS conștientizăm faptul că printre noi există copii al căror părinte a decedat pe frontul din Afganistan sau pe cel din Irak și în fiecare an, cel puțin un copil primește sprijin de la familiile din Acorns, sprijin exprimat în bunuri (jucării, hainuțe, medicamente) sau în bani, pentru a-i transmite copilului suferind că nu este singur și că fericirea se află în lucrurile mici și neașteptate.

Un număr de 8 copii au beneficiat de pe urma unui astfel de sprijin, unii dintre ei, pentru câțiva ani la rând.

Copiii suferinzi de boli incurabile prin intermediul Touched Romania și Hospice Casa Speranței

Red Nose Day și Wrong Trousers Day sunt ocazii fericite când copiii din ACORNS Nursery se pot distra în grădiniță pe o temă bine aleasă și își pot manifesta sprijinul pentru copiii care suferă de boli incurabile, prin intermediul organizațiilor Touched Romania și Hospice Casa Speranței. ACORNS Nursery organizează la rândul său evenimente fericite pentru acești copii (momente vesele cu un clown, magician) sau achiziționează produse necesare în anumite situații.

Acțiuni pentru copiii cu boli incurabile

Copiii suferinzi de boli incurabile de la Spitalul Marie Curie, Spitalul Fundeni sau cei aflați în grija Hospice Casa Speranței au primit din partea copiilor din Acorns, în mai multe rânduri, vizita unui clown, care le-a adus zâmbetul pe buze și le-a amintit că sunt încă copii și pot sărbători copilăria, chiar dacă sunt suferinzi.

Red Nose Day, Crăciunul și nu numai, au oferit copiilor din Acorns prilejul să se gândească și la cei mai putin sănătoși, să le ofere un cadou sau un zâmbet. Baloane de săpun, face painting, acrobații, exerciții de magie, cadouri au luminat de fiecare dată fața acestor copii.

În Acorns învățăm să împărțim și să ajutăm!

Susținerea proiectului “Cărțile Copilăriei” inițiat de Asociația Curtea Veche

În 2015 și în 2016 Acorns a susținut proiectul Cărțile Copilăriei inițiat de Asociația Curtea Veche. În cadrul a mai multor acțiuni realizate în grădiniță, târguri cu vânzare de obiecte, sesiuni de lectură, acțiuni de donație, copiii și părinții din Acorns au aflat că în România sunt comunități de copii care nu au cărți, care nu au biblioteci și astfel șansa lor la visare, la imaginarea unei lumi mai bune, la dezvoltarea vocabularului e subsțantial redusă.

Acțiunile întreprinse de Acorns au determinat strângerea de fonduri ce au permis dotarea a 3 localități cu biblioteci pentru copiii din școlile respective.

Membră a:

 • Council of British International Schools
 • The British Association for Early Childhood Education (UK)
 • National Literacy Trust (UK)
 • Early Years, the organisation for Young Children
 • British Romanian Chamber of Commerce

Premiată

 • Every Child Matters Standards Award
 • Investors in People
 • Partener
 • Trinity College UK

Parteneri Acorns Nursery

 • Baby Spa (www.babyspa.ro )
 • Dent Estet 4Kids
 • Micii Asi
 • La un ceai
 • Hippie Hippie Shake
 • Ookee

Parteneri CSR

 • British Romanian Chamber of Commerce
 • Netherlands Romanian Chamber of Commerce
 • OOKEE