Un alt eveniment important în această lună a fost ,,Săptămâna bicicletei”, cu ocazia căruia cei mici și-au adus bicicletele și tricicletele la grădiniță! Toate activitățile s-au bazat pe rolul roților și forma lor circulară.

Bike days

Baby Acorns au învățat despre componentele bicicletelor pictându-le, și au învățat să distingă  urmele lăsate de roți. Cei mici s-au distrat, apoi, pe cinste, plimbându-se cu niște biciclete speciale, cu clopoței atașați de pedale și au învățat noi cântece, precum: ,,The wheels on the bike” și ,,Ride my bike”. În cele din urmă, au urmărit povestea ,,Duck on the bike” și au realizat o bicicletă din hârtie.

Bike day

Shiny Stars au discutat despre componentele unei trotinete și ale unei biciclete, după care au investigat cum funcționează roțile și au făcut exerciții fizice, imaginându-și că pedalează. Apoi, și-au realizat propriile biciclete din hârtie și au explorat formele circulare, făcând decorațiuni în formă de soare și identificând în jurul lor obiecte în formă de cerc.

Bike day

Rainbows au învățat despre rolul roților, cât și despre formele circulare ale obiectelor de uz zilnic.  Apoi, au vizualizat o prezentare despre istoria bicicletelor și au discutat despre cât de practic, sănătos și ecologic e acest mijloc de transport.

Bike day

Bike day

În cadrul activităților de creativitate, Early Explorers au pictat forme concentrice, au desenat diverse mijloace de transport și biciclete, după care au discutat despre părțile lor componente.

Bike day

 Bike day