Muzica tradițională i-a întâmpinat pe copii încă de dimineață, urmând dansul și explorarea culturii și bucătăriei chineze!

Baby Acorns au celebrat Noul An Chinezesc realizând un dragon colorat și desene cu specificul acestui culturi. Pentru a le stimula dezvoltarea intelectuală, cei mici au jucat ‘snap’, aranjând cartonașe de diferite culori pe categorii și au realizat o cutie de sortare, pentru a învăța să plaseze cartonașele la locul potrivit.

Chinese new year

Chinese New YEar

Chinese New YEar

Shiny Stars au celebrat Noul An Chinezesc pictându-și pe față imagini specifice acestei culturi și realizând noodles din aluat, învățând, totodată, să le compare lungimile. Au vizitat apoi bucătăria grădiniței pentru a afla unde sunt preparate mesele lor zilnice și cum anume. Tot atunci, au explorat un coș plin cu ustensile de bucătărie precum tigăi, linguri, șorțuri, bonete etc. Cei mici au făcut, în cele din urmă, ghicitori, pe baza obiectelor respective și a întrebuințării lor.

Chinese new year

_MG_0375

Rainbows au aflat povestea Noului An Chinezesc – cum fiecare an este denumit după un animal – și au pictat un cocoș, folosind furculițe pentru a îi crea coada maiestuoasă. Au discutat, apoi, despre personalul grădiniței, și-au realizat autoportretele și au aflat ce înseamnă să fii de ajutor pentru cineva aflat în dificultate. În cadrul activităților de creativitate, Rainbows au pictat curcubeie pentru a înțelege, vizual, scrierea literelor R și M.

Chinese New YEar

Chinese New YEar

Early Explorers au citit povestea Noului An Chinezesc și au învățat numeralele ordinale, pe baza ordinii apariției animalelor în zodiacul chinezesc.  Apoi, au desenat  animalele lor preferate  din poveste și au scris ordinea în care au trecut râul. Au exersat, în termeni matematici, să compare moduri diferite de aflare a rezultatului, extrăgând obiecte dintr-un grup ori numărând în sens invers. În cadrul activităților creative, Early Explorers au pictat o imagine în alb și albastru după model chinezesc și au realizat o figurină în formă de balerină pentru ziua specială a baletului.

Chinese new year

chinese new year