Cea de-a 4-a ediție a Conferinței Naționale de Somnologie Pediatrică „Un somn sănătos, un copil sănătos” a avut loc la București între 30 iunie și 1 iulie 2017, ca rezultat firesc al manifestărilor științifice din anii anteriori și al creșterii interesului în țara noastră pentru somnologie pediatrică.

Evenimentul este organizat anual de către Asociația pentru tulburări de somn la copii și adolescenți (ATSCA), sub egida Clubului Regal de Medicină, în parteneriat cu Societatea Pediatrică Română, Societatea Română de Pneumologie, Secția neinvazivă de Somnologie SRF și Ventilație, Asociația Medicilor din Familia București și Asociația Română de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului.

Valentina Secară, fondatorul și directorul general al Acorns Nursery, a fost invitată să discute despre influența profesorilor de educație asupra tipurilor de atașament emoțional dezvoltat de copil.
Valentina Secara

Valentina Secara

Atașamentul este un factor important luat în considerare în multe probleme pediatrice – dificultăți de comportament, probleme de alimentație, contact vizual scăzut, accidente, autism, tulburare de deficit de atenție (ADHD) și multe altele.
Modelele atașamentului emoțional imprimate în primii ani ai vieții creează modele interne care vor susține relațiile dezvoltate pe parcursul vieții.

Valentina a declarat că este esențial ca atașamentul copilului să devină o prioritate a serviciilor integrate de sănătate și că formarea medicilor este un aspect esențial în prevenirea disfuncționalităților care pot apărea mai târziu atunci când copiii vor deveni adulți.

Valentina Secara_Conferinta de Somnologie Pediatrica