Subiectul principal al lunii mai a fost Muzica și Sunetul! Copiii au învățat despre instrumentele muzicale, și-au creat propriile chitare și tamburine, au descoperit cum intensitatea sunetului se poate modifica din tare în încet și ritmul din lent în alert, și-au ascultat unul altuia piesele muzicale preferate și s-au bucurat de prezența unor muzicieni autentici, care au venit să le împărtășească din experiențele lor proprii!

Acorns Nursery music

 Marian Hancu (LittleImpro) a venit cu o claviatură, arătându-le copiilor că acompaniamentul muzical este instrumental. Marian le-a explicat diferența dintre un pian clasic și o claviatură electronică, discutând totodată despre motivul pentru care clapele pot fi albe sau negre. Copiii și-au împărtășit unul altuia melodiile preferate din stiluri muzicale diverse (de la rock și country, până la cântece de leagăn), iar cei mai curajoși chiar le-au fredonat la microfon. Sesiunea s-a încheiat cu cei mici cântând în cor melodia ,,What a wonderful World!”

Acorns Nursery

SONY DSC

Alexandru Iancu (Urban Events) a stabilit cu 3 muzicieni să le facă o vizită grupurilor Rainbows și Early Explorers pentru a-i familiariza cu instrumente precum vioara, bouzouki (chitara grecească) și clarinetul.

Muzicienii le-au prezentat celor mici fiecare instrument în parte, descriind din ce anume sunt realizate, care sunt părțile lor componente și cum anume se mânuiesc (ex. dacă sunt de suflat, cu coarde etc.). Copiii au înțeles că a fi un bun muzician necesită mult exercițiu, dar, mai presus de orice, pasiune.  Fiecare oaspete a interpretat o bucată muzicală solo, iar la final au cântat împreună, demonstrându-le copiilor cum sunete individuale pot da naștere unei melodii când sunt combinate.

SONY DSC

Acorns Nursery

Rainbows și Early Explorers au petrecut un timp pe cinste în cadrul atelierului coordonat de Mihai Axinte! Cei mici au descoperit diferența dintre blues, rock’n’roll, hip-hop și ritmurile clasice; au învățat să se miște pe ritmul muzicii și au cântat la diverse instrumente.