Acorns Nursery se implică în proiecte de CRS care au în centrul atenției copiii, educația și îngrijirea acestora. Acorns Nursery susține fie proiecte inițiate de Acorns, fie proiecte inițiate de alte organizații cu viziuni asemănătoare cu ale noastre. Proiectele CSR Acorns Nursery reprezintă ocazia perfectă oferită copiilor și părinților din gradiniță de a se implica și de a schimba în bine educația și grija oferită copiilor din România. Pentru că fiecare dintre noi contează și fiecare gest contează, proiectele de CSR Acorns Nursery iau în considerație părerea fiecărui părinte, modul în care acesta poate sprijini, prin investirea de timp într-un proiect, alături de copilul său, oferirea de contacte care pot sprijini un proiect, promovarea acestuia sau sponsorizarea sa.

În Acorns am învățat că împreună putem crește mai bine și mai puternici!

Te așteptăm alături de noi să te implici și să schimbi în bine viața unui copil care nu are șansa de a veni la Acorns, dar are șansa ca tu și copilul tău să vegheați asupra sa!

0 2 3 Early Education

Proiect inițiat de Fundația Acorns

În fiecare an ACORNS Nursery se implică în promovarea în rândul părinților din grădiniță a nevoii de educație timpurie pentru copiii înscriși în creșele și grădinițele de stat. Și în fiecare an fie realizăm strângere de bunuri sau de fonduri pentru achiziționarea de jucării, mobilier, fie oferim training personalului din aceste instituții.

În 2014 am donat 10 etajere pentru cărți, 8 canapele și peste 300 de cărți către 3 centre de educație timpurie ale Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București. Evenimentul a fost posibil datorită donațiilor oferite de către părinții din Acorns Nursery în cadrul unei licitații de carte. La lansarea acestor centre a participat Prințesa Marina Sturdza, susținătoare a proiectelor noastre educaționale. Donația de carte și mobilier va fi urmată de training oferit de ACORNS Nursery personalului din aceste centre, sub formă de voluntariat.

Copiii cu boli de inimă de la Spitalul Marie Curie

În luna septembrie au loc în ACORNS Nursery activități pentru copii pe tema World Heart Day. Cei mici află despre modul în care funcționează inima lor, cum o pot păstra sănătoasă și despre faptul că există copii care suferă de afecțiuni cardiace. ACORNS le promovează cauză și oferă copiilor din grădiniță posibilitatea să își doneze banii de dulciuri pentru sprijinirea copiilor din secția de cardio chirurgie pediatrică a Spitalului Marie Curie. Banii au fost fie donate direct în unii ani către Asociația Inima Copiilor sau au fost folosiți la achiziționarea de obiecte și jucării pentru copiii internați pe această secție.

Copiii soldaților români decedați pe frontul din Afganistan sau Irak

Remembrance Day (11 noiembrie), zi cu tradiție în Marea Britanie, ne oferă în fiecare an ocazia de a afla despre soldații care luptă pe front pentru România. Și pentru că din păcate unii dintre ei își pierd viața pe front, ACORNS Nursery sprijină copiii acestora prin donații de jucării și bunuri, banii fiind donate în schimbul achiziționării unei flori de mac, simbolul acestei zile special în Marea Britanie.

Copiii cu deficient de auz și văz prin intermediul Light into Europe

Cel puțin de 2 ori pe an ACORNS Nursery vine în întâmpinarea nevoilor copiilor cu deficient de auz și vaz, prin sprijinul acordat organizației Light into Europe. Fie că facilitează vânzarea de bilete pentru Bonfire Night în grădinița, fie că sărbătorește Shades Day, copiii și părinții din ACORNS Nursery află despre copiii cu aceste deficiente și despre sprijinul pe care îl pot oferi.

Copiii suferinzi de boli incurabile prin intermediul Touched Romania și Hospice casa Speranței

Red Nose Day și Wrong Trosers Day sunt ocazii fericite când copiii din ACORNS Nursery se pot distra în grădinița pe o tema bine aleasă și își pot manifesta sprijinul copiilor care suferă de boli incurabile, prin intermediul organizatiilor Touched Romania and Hospice Casa Sperantei. ACORNS Nursery organizează la rândul sau evenimente fericite pentru acești copii (momente vesele cu un clown, magician) sau achiziționarea  de produse necesare în anumite situații.

Fiecare copil în grădiniță

Proiect inițiat de OvidiuRo

Împreună cu cei de la OvidiuRo, Acorns Nursery a sprijinit proiectul “Fiecare copil în grădiniță” punând accentul pe importanța educației timpurii și a beneficiilor acesteia în vederea sprijinirii copiilor fără posibilități să meargă la grădiniță. Cu ajutorul părinților și a copiilor din Baby Acorns și Shiny Stars am reușit să strângem jucării, jocuri și donații financiare pentru achiziționarea de scaunele și etajere pentru copiii din comuna Augustin, care își doresc să meargă la grădiniță.

Cărțile Copilăriei

Proiect inițiat de Asociația Curtea Veche sub patronajul Alteței Sale, Prințul Nicolae

În 2014, unul dintre proiectele susținute de către ACORNS Nursery a fost ”Cărțile Copilăriei”, proiect implementat de Curtea Veche și Alteța Sa Regală Prințul Nicolae.  A fost un proiect susținut de către părinții și copiii din Rainbows și Early Explorers și a urmărit strângerea de fonduri pentru achiziționarea de cărți pentru copii din zonele defavorizate. În final au fost strânși peste 4000 de lei, bani care au contribuit la inaugurarea a 2 biblioteci pentru școli din județul Dolj, Coțofenii din Dos și Argetoaia.

Membră a:

 • Council of British International Schools
 • The British Association for Early Childhood Education (UK)
 • National Literacy Trust (UK)
 • Early Years, the organisation for Young Children
 • British Romanian Chamber of Commerce

Premiată

 • Every Child Matters Standards Award
 • Investors in People
 • Partener
 • Trinity College UK

Parteneri Acorns Nursery

 • Baby Spa (www.babyspa.ro )
 • Dent Estet 4Kids
 • Micii Asi
 • La un ceai
 • Hippie Hippie Shake
 • Ookee

Parteneri CSR

 • British Romanian Chamber of Commerce
 • Netherlands Romanian Chamber of Commerce
 • OOKEE