Primul nostru eveniment dedicat micului dejun a avut un succes răsunător, mulți părinți participând, alături de copii, la activitățile tematice! Cei mici și-au pregătit singuri clătitele delicioase, s-au întrecut în gătit și s-au jucat de-a bucătarii – o dimineață de-a dreptul încântătoare și interactivă!

Pancake Fair

Pancake Fair

Grupul Shiny Stars a citit povestea Mr Wolf’s Pancakes și a discutat despre firul narativ și despre tipul de personaj interpretat de Mr Wolf. Apoi, cei mici au discutat despre umpluturile lor preferate pentru clătite, despre forma acestora și despre ingredientele folosite. Au exersat chiar și matematică, numărând bucățile de fructe utilizate drept topping.

Copiii grupului Rainbows au ascultat povestea Clătitei, urmând o serie de discuții pe tema gătitului și a echipamentului folosit. Au exersat de asemenea numărătoarea inversă și scăderea prin intermediul unei poezii despre 5 clătite aflate într-o tigaie, dintre care se alegea de fiecare dată pe rând câte una.

Early Explorers au citit cuvinte ce rimează cu ‘pan’ pe care le-au utilizat, apoi, în propoziții simple, învățând să lase spațiu între cuvinte și să folosească semne de punctuație corespunzătoare. Au discutat despre ce tipuri de umpluturi pentru clătite sunt sănătoase și de ce, cât și despre ingredientele folosite. Exersarea matematicii a constat într-un joc de roluri pe tema vânzării/cumpărării clătitelor și numărarea banilor.

Pancake Fair